Diákpályázat

Győr és környékének zsidó emlékeiről

Az ő sorsuk – a mi történelmünk

A 2024-es Világtalálkozóra készülve a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány Kuratóriuma diákpályázatot indított a fenti címben megjelölt témakörben.

A felhívásra meghívásos alapon kilenc győri, pannonhalmi és csornai középiskola 18 háromtagú csapatot nevezett. Ez azt jelenti, hogy 54 diák és 13 tanár, azaz összesen 67 fő vesz részt közvetlenül két kutatási munka és egy művészeti alkotás kidolgozásában a 2022-23-as tanévben. 

A cél alapvetően a helyi fiatalok érdeklődésének felkeltése a hajdani győri és környéki zsidó közösség múltja iránt. E közös múlt alaposabb megismerése toleránsabb, nyitottabb, összetartóbb és távlatosabb jövőt biztosít mindannyiunk számára.

© Kobe, Pexels

A legjobban csapatok díjazásban részesülnek. A győztes csapat bemutatja a pályamunkáját a Világtalálkozó keretében rendezendő emlékkonferencián.

A pályázat kiírása itt található:


A zsidó helytörténeti diákpályázatra kilenc győri és Győr környéki középiskola 18 (!) háromtagú csapatot nevezett, ugyanis három iskola egynél több csapatot indít, amire a pályázási szabályok lehetőséget is adnak. Ez azt jelenti, hogy 54 diák és 13 tanár, azaz összesen 67 fő nyújt majd be pályamunkákat alapítványunknak a 2022-23-as tanévben a győri zsidóság történetéről.


Címlap kép: Fox, Pexels